Ukrainan kriisi vaikuttaa edelleen parkettien saatavuuteen ja pidentyneisiin toimitusaikoihin, siksi valikoimamme on rajallinen. Verkkokaupassamme näkyykin tällä hetkellä parkettien osalta vain ne tuotteet, joita on varastossa ja joita on toistaiseksi saatavilla.


Parkettilattia on tyylikäs, kestävä ja ekologinen vaihtoehto, joka tuo ripauksen ylellisyyttä kaikenlaisiin tiloihin.

Aito parketti ei vain näytä, vaan tuntuu myös hyvältä. Unelmiesi parkettilattian löytäminen on nyt helpompaa kuin koskaan!

Yleisesti voidaan sanoa, että puulattia on loistava valinta jo erinomaisen lämmöneristävyyden tähden. Se on miellyttävän lämmin talvella ja viileä kesällä. Aidolla puulattialla voit kävellä paljain jaloin tuntematta epämiellyttävää kylmyyttä riippumatta siitä, onko asunnossa lattialämmitys.Lattiavalintaa tehdessä on ensin hyvä miettiä mitkä asiat ovat omalle itselleen tai perheelle tärkeitä. Mistä tingitään ja mistä pidetään kiinni – onko perheessä ehkä koira ja lapsia? Arjen tulisi sujua ja oikeilla materiaalivalinnoilla asiaan voi aina vaikuttaa.

Lautaparketti on yleisin parkettivaihtoehto mm. siksi, että se on helppo asentaa. Lautaparketin voi yleensä hioa kerran, kun se on kulunut.

Lautaparketti jakaantuu tyylillisesti 1-, 2- ja 3 -säleisiin (tai sauvaisiin) parketteihin.Lautaparketti koostuu noin 4 mm paksusta pintakerroksesta, jonka alla oleva pohjakerros on yleensä edullisempaa puumateriaalia. Lautaparketin pintakerros on yleensä tammea, saarnea, koivua, lehtikuusta tai vaikkapa mäntyä. Parketin värimaailma vaihtelee luonnollisen vaaleasta tummaan.

Lautaparketin lajitelmakuvaus kertoo sen, minkälainen lattian yleistunnelma on; rauhallinen, elävä tai esimerkiksi oksainen. Lajitelmakuvas helpottaa huomattavasti ostopäätöksen tekoa, sillä yleensä lattiavalinta tehdään mukaillen kodin valittua yleisilmettä ja tyyliä.

Yleisimmät lajitelmakuvaukset ovat nämä

  • Luonnollinen ja eloisa (Natur)
  • Rauhallinen ja vähäoksainen (Select)
  • Oksainen ja jossa on paljon värivaihtelua (Rustic)

Tehdaslakatut lautaparketit eivät yleensä vaadi pintakäsittelyä eli ne ovat sellaisenaan valmiina asennettavaksi. Yleisin pintakäsittely on lakka tai öljy.

Käsittelypinnoissa on myös variaatioita eli tuote voi olla vaikkapa valkomattalakattu. Muistathan, että lautaparkettia hankkiessa tulee ottaa huomioon ns. hukkavara, joka on 5%. Lisää siis laskemaasi neliömäärään viisi prosenttia, jolloin parketti riittää koko suunniteltuun tilaan.

Ethän unohda alusmateriaalia, joka sijoitetaan asentamisen yhteydessä parketin alle. Alusmateriaalin tehtävänä on olla kosteussuojana ja askeläänieristeenä.

Kalanruotoparketti on ajaton klassikko, joka on tällä hetkellä hyvin muodikas lattiavaihtoehto. Kalanruotoparketti sopiikin erinomaisesti perinteisen ja modernin arkkitehtuurin ystäville. Verkkokaupastamme löydät laajimman kattauksen erilaisia kalanruotovaihtoehtoja niin lajitelman, värin kuin pintakäsittelynkin osalta.

Kalanruotoparketin uutta tulemista on auttanut mm. se, että valmistajat – kuten esimerkiksi Meister ja Parador – pakkaavat tuotteet kätevästi paketeittain. Kalanruotopalat on siis työstetty valmiiksi jo sopivaan kokoon, mikä helpottaa tilasuunnittelua, ostamista ja toki asentamista myös.Kalanruotoparketin asentamisen on työläämpää ja hitaampaa kuin esimerkiksi lautaparketin asentaminen. Siksi suosittelemme, että lattian asentaa alan ammattilainen. Kalanruotoparketin asentamisen hukkavara on noin 10%.

Tiesithän, että kalanruotoparketin voi nimensä mukaisesti asentajaa kalanruodon (herringbone) sijaan myös monella muulla tavalla. Palaset voidaan latoa ruuduksi jne.

Kuten lautaparketeissa, löydät kalanruotoparketeista paljon erilaisia vaihtoehtoja värin, koon ja pintakäsittelyn osalta.

Kuvioitu massiiviparketti on luonnostaan kestävä lattiavaihtoehto – sen elinikä voi olla hyvin hoidettuna reilusti yli 100 vuotta.

Ammattitaidolla asennettu massiiviparketti on ylellinen, ekologinen ja tyylikäs ratkaisu! Massiiviparketti valmistetaan aina aidosta puusta, esimerkiksi tammesta tai saarnesta. Massiiviparketin paksuus on 8-22 mm ja asennettaessa se liimataan alustaansa kiinni.

Lattiaa lakkaamalla, vahaamalla, maalaamalla ja hiomalla parketista saa uuden veroisen pinnan yhä uudestaan ja uudestaan.

Lattian kuvioinnissa on myös paljon vaihtoehtoja, ladonta voidaan tehdä esimerkiksi kalanruotoon tai ruutuun. Lattiastasi voidaan tehdä juuri niin yksilöllinen kuin haluat, kuviointia ja pintakäsittelyä myöden.

Muihin lattiavaihtoehtoihin verrattuna, kuten esimerkiksi lautaparkettiin ja laminaattiin, massiiviparketit ovat arvokkaampia vaihtoehtoja, joskin niiden käyttöikä on moninkertainen.

Massiiviparketin asennustyön voi tehdä vain alan ammattilainen. Sama sääntö koskee massiiviparketin korjaustöitä.

Suodatin