Mycoko Espa on kotoisasti chic

Kansainväliseen huippumuotiin erikoistuvan Mycoko-vaateliikkeen perustaja Elina Vihersaari toivoi uuteen huhtikuussa avattuun myymäläänsä ylellisen tyylikästä sisustusta, joka olisi myös lämminhenkinen ja kotoisa. Visiota toteuttamaan hän poimi huipputiimin, johon myös Romanoff Lattiat valittiin mukaan.

Helsingin Eteläesplanadilla sijaitseva Mycoko pursuaa visuaalista silmänruokaa lattiasta kattoon. Upeita vaatteita notkuvat rekit ja huoliteltu sisustus täydentävät kauniisti toisiaan. Mycoko tarjoaa korkealaatuisia naisten vaatteita ja asusteita kahdessa eri myymälässä: Mycoko Freda keskittyy klassiseen business- ja off-the-work-pukeutumiseen, kun taas Mycoko Espasta löytyy astetta näyttävämpää ja naisellisempaa business- ja juhlamuotia. Sekä sisustus että vaatteet ovat täydellinen yhdistelmä laadukkaita materiaaleja, harkittuja värisävyjä ja kiinnostavia yksityiskohtia. Tyylifilosofian taustalla on Mycokon perustaja Elina Vihersaari.

Laatu ennen kaikkea

Mycokon asiakkaita ovat tyypillisesti juristit ja johtoryhmien jäsenet, eli kiireiset naiset, jotka haluavat näyttää tyylikkäiltä, mutta eivät välttämättä ehdi seuraamaan trendejä tai käyttämään aikaa asukokonaisuuksien suunnitteluun. Elina ymmärtää heidän tarpeitaan – loikkasihan hänkin aikoinaan kiireisen HR-johtajan työstä nykyiseen pestiinsä. Ymmärrys estetiikkaan on aina ollut Elinalla verissä. Mitä tulee tyyliin ja laatuun, hän on tarkka ja tinkimätön – hän valitsee Mycokon valikoimaan vain sellaisia vaatteita, joiden takana hän voi itse seistä. Kun uutta Mycoko Espaa suunniteltiin, Elinalla oli luonnollisesti selkeä visio myös tulevan liikkeen sisustuksesta.

Lattiasta lämpöä koko tilaan 

Eteläesplanadin myymälä on kuin tuulahdus milanolaista eleganssia ja kansainvälisten showroomien tunnelmaa. Pehmeitä beigen ja valkoisen sävyjä terävöittävät mustat yksityiskohdat ja suuret peilipinnat. Modernin ja ylellisen vaikutelman lisäksi Mycokosta huokuu pehmeä kotoisuus. Espan sisustuksesta haluttiin luoda ennen kaikkea lämminhenkinen, mikä toimi ohjenuorana myös lattian valinnassa.

-Lattia tuo lämpöä koko tilaan, siksi sen merkitystä ei pidä sisustuksessa aliarvioida, muistuttaa Elina. 

Kumppaniksi hän valitsi Romanoff Lattiat, josta myös Elinan oman kodin upea tamminen lankkulattia on peräisin.

Kaunis, kestävä ja viimeistelty lopputulos

Liikkeen lattiaksi valittiin hienostunut tammensävyinen laminaatti. Valinta oli täydellinen, sillä se edusti samoja asioita kuin Mycokon vaatteet: kestävyyttä, korkeaa laatua ja ajatonta tyyliä. Kauniin ulkonäön lisäksi lattia oli nappivalinta myös käytännöllisyytensä puolesta – laminaatti ei naarmuunnu ja se on helppo pitää puhtaana vilkkaassa myymäläympäristössä. Lattiaa valitessa Elina luotti vahvasti omaan makuunsa, mutta arvosti myös ammattilaisten tukea ja rehellistä mielipidettä. Osaavan tiimin avulla myymälä sai myös tyylikkään loppusilauksen – kokonaisuuteen täydellisesti istuvat lattialistat.

Katse tulevaan

Mycokon nykytilaan Elina on varsin tyytyväinen. Liiketoiminta on ollut menestyksekästä ja yritys on onnistunut löytämään juuri sen kohderyhmän, jota alussa lähtikin tavoittelemaan. Kiireisellä yrittäjällä jää tällä hetkellä aikaa myös perheelle ja uudesta kodista nauttimiselle. Mycokon tulevaisuuden suhteen Elina näkee mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla sekä nuoremmissa sukupolvissa.

-Nuorten tuntemus ja kiinnostus kansainvälistä muotia kohtaan on nykyisin hurjaa. He tuovat varmasti mukaan täysin uuden muotiin liittyvän tarpeen, arvioi Elina.

Mycoko Espan myymälään valittiin Kronotex Mammut 3178 Everest Oak Grey KL 33 -laminaatti. Tuote on normaalia laminaattilautaa pidempi ja paksumpi. Se soveltuu sekä yksityiskoteihin että julkitilakäyttöön.

Takaisin