Laminaattilattian hoito-ohje

Normaalioloissa laminaattilattian puhdistamiseen riittää imurointi ja pyyhkiminen kuivalla mikrokuitumopilla. Laminaattilattian pintaa ei saa vahata, hioa eikä lakata. Lattiaa voi pyyhkiä nihkeän kostealla liinalla, ei märällä. Pesuveden ja siivousvälineiden tulee olla puhtaita, jottei likaa siirretä paikasta toiseen.

Laminaattilattioiden valmistajat ja maahantuojat eivät suosittele polymeerejä ja saippuaa sisältävien puhdistus- ja hoitoaineiden käyttöä. Mieto yleispuhdistusaine on turvallisempi vaihtoehto. Puhdistusainetta ei saa yliannostella, seuraa annostusohjeita. Jos pesuaine on ollut liian vahvaa, jää lattiaan kuivumisen jälkeen ohut kalvo ja pyyhkimisen jäljet näkyvät.

Nestemäiset tahrat on poistettava nopeasti ennen niiden kuivumista ja mieluiten nihkeällä liinalla, tarvittaessa miedolla yleispuhdistusaineella. Jos tahrat eivät muuten irtoa, voidaan puhdistukseen käyttää varovaisesti talousspriitä, puhdistettua bensiiniä tai asetonia.

Suosittelemme sisäänkäyntien kohdalle kynnysmattoa, joka estää suuremman lian ja kosteuden pääsyn huoneeseen. Painavia huonekaluja siirrettäessä ne kannattaa nostaa, ettei lattian pintaan jää naarmuja. Tuolien ja pöytien jalkoihin on saatavana erilaisia huopapaloja ja konttorituolien pyörien alle suosittelemme erillistä suoja-alustaa.