Kauneutta korkeuksissa

Ravintola Haikaranpesä tunnetaan huimien näköalojen ja hyvän ruoan lisäksi myös viihtyisästä tunnelmastaan. Hillitty sisustus sai uniikin ilmeen ja tujauksen lämpöä epäsymmetrisesti kuvioidusta tammilattiasta.

Eteläisen Espoon maisemaa halkoo poikkeuksellinen maamerkki – Haukilahden suuri vesitorni. Lähes 80 metrin korkeuteen kohoavasta rakennuksesta tekee ainutlaatuisen sen erikoinen muoto, joka muistuttaa suurta linnunpesää tai lentävää lautasta. 1960-luvulla valmistuneessa tornissa sijaitsee nykyisin businesskansan suosima ravintola Haikaranpesä. Uniikki ravintola ihastuttaa upeiden näkymiensä lisäksi kauniilla sisustuksellaan.

Klassinen, mutta kodikas.

Haikaranpesän ruokalista on skandinaavisen ylellinen, mutta samalla kotoisa. Sama tyylisuuntaus toistuu myös Haikaranpesän sisustuksessa: Minimalistiset kalusteet henkivät modernia eleganssia, mutta tunnelma silti rento ja lämminhenkinen. Värimaailmassa yhdistyvät kauniisti klassinen tummanruskea ja täyteläiset puunsävyt. Haikaranpesä sai nykyisen ilmeensä vuonna 2012, jolloin myös sen lattiat kokivat muodonmuutoksen – niiden totutuksesta vastasi Romanoff Lattiat.

Kaunis, yksilöllinen ja kestävä.

Näköalaravintolan lattiamateriaaliksi valikoitui kevyesti sävytetty tammilattia, joka toi pelkistettyyn sisustukseen kiinnostavan kontrastin. Lattia lisäksi hiottiin ja öljyvahattiin, jolloin se sai kauniin rustiikkisen pinnan. Kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa puolesta tammilattia oli oivallinen valinta, sillä Haikaranpesän tiloissa vieraat ovat aina ulkojalkineissa.

”Puhtaus on kaiken A ja O ravintolassa. Lika on se, mikä pintaa kuluttaa eniten” -kertoo toimitusjohtaja Tommi Romanoff.

Ristiin rastiin tammea.

Suunnitteluvaiheessa haasteeksi nousi Haikaranpesän pyöreä muoto. Koska tammilankku on suoraa ja taipumatonta, lattia tuli asentaa sektori kerrallaan – kuin suuri palapeli. Poiketen perinteisestä kaavasta, lattialankkuja ei asennettu pitkittäin, vaan ne sahattiin vinoon. Epäsymmetrisellä asettelulla lattiaan muodostettiin erikoinen kuviointi.

”Työ vaati runsaasti sovittelua ja sahaamista kaikki tehtiin tarkkana käsityönä“ -muistelee Tommi.

Sopivasti sähäkkä.

Lattian rungon siirtäminen vesitornin huipulle vaati malttia, sillä raskaat massiivipuulankut tuli kuljettaa kohteeseen maksimissaan kaksi lankkua kerrallaan.

”Kokonaisuudessaan urakka oli hurja – se vastasi työmäärältään noin 4-5 omakotitalon muuttoprojektia” kertoo Tommi.

Lopputulos oli kuitenkin suuren työmäärän arvoinen. Lattia toi ravintolan pelkistettyyn sisustukseen sen kaipaamaa tunnelmallisuutta. Sähäkässä kuvioinnissa voi tuntea myös häivähdyksen Haikaranpesän historiasta – menneiden vuosikymmenten legendaaristen disco-iltojen sykkeestä.

Takaisin